Elämää mullistava leipä



Ihanan herkullinen ja terveellinen leipäresepti My New Roots sivuilta.

ELÄMÄÄ MULLISTAVA LEIPÄ (by My New Roots)

2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)
3, 5 dl kaurahiutaleita ( tai puolet mantelijauhoja ja quinoahiutaleita) 
2 rkl chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl merisuolaa
1 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai steviaa 
3 rkl kirnuvoita tai kookosöljyä
3,5 dl vettä
Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään ja sekoita hyvin. Sulata voi (tai kookosöljy) ja hunaja juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan voi ja hunaja. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoita, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, jos liian paksua, lisää ruokalusikalla lisää vettä ja sekoita kunnes taikina hieman kostea. Kaada seos vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi, koko päiväksi tai yön yli jääkaappiin. Taikina on valmista, kun se pysyy itsestään kasassa vetäessäsi vuoan reunaa pois päin siitä.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kaada sitten leipä alapuoli ylöspäin vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä kunnolla. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna n. viisi päivää. 


The Life-Changing Loaf of Bread
Makes 1 loaf
Ingredients:
1 cup / 135g sunflower seeds
½ cup / 90g flax seeds
½ cup / 65g hazelnuts or almonds
1 ½ cups / 145g rolled oats
2 Tbsp. chia seeds
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)
1 tsp. fine grain sea salt (add ½ tsp. if using coarse salt)
1 Tbsp. maple syrup (for sugar-free diets, use a pinch of stevia)
3 Tbsp. melted coconut oil or ghee
1 ½ cups / 350ml water

Directions:
1. In a flexible, silicon loaf pan combine all dry ingredients, stirring well. Whisk maple syrup, oil and water together in a measuring cup. Add this to the dry ingredients and mix very well until everything is completely soaked and dough becomes very thick (if the dough is too thick to stir, add one or two teaspoons of water until the dough is manageable). Smooth out the top with the back of a spoon. Let sit out on the counter for at least 2 hours, or all day or overnight. To ensure the dough is ready, it should retain its shape even when you pull the sides of the loaf pan away from it it.
2. Preheat oven to 350°F / 175°C.
3. Place loaf pan in the oven on the middle rack, and bake for 20 minutes. Remove bread from loaf pan, place it upside down directly on the rack and bake for another 30-40 minutes. Bread is done when it sounds hollow when tapped. Let cool completely before slicing (difficult, but important).
4. Store bread in a tightly sealed container for up to five days. Freezes well too – slice before freezing for quick and easy toast!


http://www.mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Nettikauppa