Kevään 7 parasta hedelmällisyys ruokaa - hedelmällisyys = elinvoima


Talven ja kevään ero elimistössämme on suuri. Talvella varaamme energiaa mm. munuaisiimme ja keväällä energia kohdistuu enimmäkseen maksan puhdistamiseen ja vahvistamiseen. Koska eri vuodenajat vaikuttavat meihin on myös hyvä syödä vuodenaikaan tarkoitettua luomu
ruokaa.
 Tässä muutamia hyviä ruoka-aineita keväälle:

1. Vihreä parsa
Parsa sisältää mm. magnesiumia, folaattia, rautaa, sinkkiä, Kaikki hyviä edistämään hedelmällisyyttä ja vahvistamaan vahvaa kehoamme.
2. Kevään vihreät
Tähän ryhmään kuuluvat mm. kaali ja parsakaali ja näitä on hyvä syödä runsaasti sesonkiaikaan keväisin, sisältää mm. paljon folaattia ja antioksidantteja.
3. Vesi krassi
Sisältää paljon C-vitaamiineja ja rautaa, kuparia ja kalciumia.
4. Rucola
5. Artisokka
Artisokka sisältää paljon follaattia, C- vitamiinia ja Kaliumia ja se tukee maksan toimintaa.
6. Lammas
Lampaan lihassa on folaattia, proteiinia ja B12 vitamiinia. Lammas tukee elimistön hyvää hormoonitoimintaa ja lämmittää maksaa. Naisen keskimäärääräinen proteeinitarve on 50-65 g/päivä.
7. Kananmuna
Kananmunat sisältävät myös paljon folaattia sekä A ja B vitamiinia.

Lisäksi loppukeväällä on hyvä syödä kirsikoita koska ne sisältävät aineosia jotka auttavata elimistöä tuottamaan luontaista melatoniinia. Kirsikka parantaa yöunta ja rauhoittaa kehoa.




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Nettikauppa